Supermarkten Hoorn nu ook open op zondag

Het college wil toestaan dat levensmiddelenzaken op elke zondag van het jaar hun deuren mogen openen voor het publiek. Hiermee volgt Hoorn  de omliggende gemeenten waar dit al langer toegestaan is.

Het betreft niet alleen de supermarkten, maar ook levensmiddelen- speciaalzaken.

Een verrassende wending in dit politieke debat, met dit voorstel maakt het college een draai van 180 graden.

Na drie jaar lang elke verruiming van zondagopenstelling te blokkeren, kunnen de inwoners van Hoorn plotseling iedere zondag hun boodschappen doen.

Hoorns Belang heeft hetzelfde bijna een jaar geleden al voorgesteld in de Hoornse gemeenteraad. Toen stemden de coalitiepartijen (VVD, D66, Fractie Tonnaer, VOCH en CDA) nog unaniem tegen elke verruiming van de zondagopenstelling; er zou geen draagvlak zijn onder de ondernemers. Hoorns Belang heeft daarna iedere mogelijkheid aangegrepen om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen en te houden. Maar ook in de sociale media bleef het onderwerp de gemoederen bezig houden. Uit diverse onderzoeken en uit de discussie in de sociale media bleek dat een heel groot deel van de burgers graag willen dat ze gewoon op zondag boodschappen kunnen doen. Symen van der Meer (Hoorns Belang): “We zijn heel blij dat het college eindelijk overstag is gegaan. Iets tegenhouden wat zoveel burgers en ondernemers graag willen is slecht voor de stad en slecht voor het aanzien van de politiek” .

Het voorstel staat geagendeerd voor de raadscommissie van 28 mei 2013.

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small