Steeds minder privacy in Hoorn! Hoorns Belang tegen invoering van kentekenparkeren.

Hoorns Belang tegen kentekenparkerenDe gemeente wil alle parkeermeters in de stad vervangen door een systeem van kentekenparkeren. Hierbij moet u elke keer als u parkeert uw kenteken invoeren. De gegevens worden vervolgens in een database opgeslagen. Op diverse plaatsen in het land, bijvoorbeeld in Amsterdam is dit systeem al ingevoerd. Heel veel mensen hebben hier bezwaar tegen gemaakt. Steeds meer wordt de privacy aangetast, camera's boven de weg, registratie bij parkeren etc. En in de praktijk maken steeds meer instanties gebruik van al deze gegevens.

Natuurlijk kun je zeggen dat het handig is, en wat is het probleem als je niets te verbergen hebt. Maar waarom zou je allerlei persoonlijke gegevens van burgers registreren? Waarom is het nodig voor je parkeerkaartje eerst in te voeren wie je bent? Er zijn heel efficiënte systemen waarbij je gewoon anoniem kunt parkeren. Zelfs als de gemeente toezegt dat de kentengegevens niet bewaart worden, welke garantie geeft dat voor de toekomst? Als dit college er niet meer zit, dan zullen deze parkeermeters er nog jaren staan.

Hoorns Belang vindt dat je de voorkeur moet geven aan een systeem van anoniem parkeren. Kentekenregistratie heeft geen enkele meerwaarde. In dat geval moet je kiezen voor een systeem dat privacy respecteert. Daarom heeft Hoorns Belang, evenals Groen Links tegen dit voorstel gestemd. Onbegrijpelijk dat alle andere partijen voor waren.

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small