Pitch Hoorns Belang Veiligheidsregio haalt politiek Den Haag

De kracht van weinig woorden over veel geld in de veiligheidsregio NHN heeft politiek Den Haag bereikt.

De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers heeft d.d. 29 juni een brief geschreven naar de Vaste Kamercommissie Veiligheid en Justitie in Den Haag. Dit naar aanleiding van het bericht van EenVandaag en NH-Nieuws dat veiligheidsregio’s voor miljoenen aan extern personeel inhuren terwijl er stevig bezuinigd wordt op het primaire proces, de noodhulp aan de burgers, wat bij veel Brandweer Vrijwilligers ingeslagen is als een bom zoals vermeld staat in die brief.

In deze brief wordt ook gerefereerd aan onze fractievoorzitter Alex van der Kleij en wel als volgt:

"Een raadslid in Hoorn wist onlangs in 1.54 minuut zeer treffend te verwoorden waar tonnen aan salarissen voor ingevlogen experts voor werden uitgegeven. Er werd zelfs een column met de titel ‘Onbetaalbare veiligheid’ aan gewijd. Maar grappig is het natuurlijk allerminst. Wij kunnen het ook niet meer uitleggen."

Klik hier om de pitch in de raadscommissie vergadering van Alex van der Kleij te zien via de lifestream van gemeente Hoorn.

De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers vertegenwoordigt de ruim 19.500 mannen en vrouwen die actief zijn als Brandweer Vrijwilliger en als zodanig erkent door de Minister en Tweede Kamer.

De volledige brief van de de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers kunt u lezen door HIER te klikken.

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small