Nieuwjaarsreceptie Hoorn weer terug van weggegweest en hoe!

nieuwjaarsreceptie 2018Na jaren van weggeweest is dan nu eindelijk weer een nieuwjaarsreceptie gehouden. Nee geen nieuwjaarsreceptie maar een nieuwjaarsborrel! Het moest geen formele avond worden, maar gewoon een gezellig samenzijn met elkaar: bestuur waaronder de burgermeester, wethouders en alle raadsleden (35), en onze inwoners, ondernemers en instellingen. Hoorns Belang is blij hiermee daar wij ons ingezet hebben deze belangrijke avond weer terug op de agenda te krijgen. En dat is gelukt! Omdat wij dit initiatief genomen hebben mocht onze fractie voorzitter Alex van der Kleij deze avond presenteren. Alsof hij niets anders gedaan heeft, top gedaan Alex!

Waarom deze avond terug?

De nieuwjaarsreceptie was wegbezuinigd. Dit vinden wij een verkeerde bezuiniging. Een stad succesvol maken doe je samen! Een avond als deze is daarom juist een geweldige mogelijkheid om op een ongedwongen en laagdrempelige manier, zonder politieke statements en zonder dat er wat aan de hand is, met elkaar in contact te komen. Juist ook voor hen die wat minder vaak contact hebben met de gemeente. Een belangrijke avond dus!

Gisterenavond was echt zo'n avond. Er was een grote opkomst en de sfeer was ongedwongen. Het thema van deze avond was: "voor een mooie stad". Met die vragen ging Hoornse vlogger Levy Jansen de stad in. Dat leverde leuke beelden op.
Ook was er een show van Global Dance Centre Hoorn (voorheen Dazzling). Wat een mooie show was dat! Het enthousiasme droop van het podium af en was erg besmettelijk.

Onze burgermeester Jan Nieuwenburg ging in op het thema van die avond en zijn statement kwam erop neer dat wij met z'n allen de stad maken. Veel mensen zetten zich in voor onze stad. Nieuwenburg: "een mooie stad maakt zichzelf niet". Ook riep hij op om in maart te gaan stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen en aan de politieke partijen vooral verbinding te zoeken. Nieuwenburg: "In verkiezingstijd staan de verschillen centraal maar voor een mooie stad zijn juist de overeenkomsten het belangrijkste." Daar heeft hij wat ons betreft zeker een punt.

Een leuke anekdote van die avond: 1 van onze raadsleden, Renata Gravendijk, werd aangesproken door een mevrouw. Deze mevrouw vertelde dat ze dit een leuke avond vond voor haar als inwoner. Hierop antwoordde Gravendijk: "ik ben ook inwoner, net als u". Het werd even stil en ze keek verbaasd. Hierna zei ze: "ja dat is eigenlijk ook zo".
Naast ons politieke werk zijn we gewoon inwoners van deze prachtige stad en alleen samen kunnen we er een succes van maken! Verbinding, daar draait het allemaal om.

Als slottopper was er een optreden van onze Hoornse beroemdheid Tim Knol. Na het officiële gedeelte was er tijd voor ongedwongen samenzijn.

Hoorns Belang is blij met dit succes. Met een goed en voldaan gevoel kijken wij terug naar deze mooie avond, een laagdrempelige, ongedwongen avond van verbinding en we gaan ervan uit dat velen zullen volgen!

Hieronder ziet u wat foto's van die avond. Excuses voor de kwaliteit. Onze prioriteit deze avond lag niet bij foto's maken.

nieuwjaarsreceptie 2018 collage

Kies voor het beste voor Hoorn, stem ÉénHoorn, Renata Gravendijk #8

Folder renata website HBÉénHoorn is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. Deze partij is een fusie partij van 3 partijen: HOP, VOCH en recentelijk hebben wij, Hoorns Belang, ons er ook bij aangesloten. ÉénHoorn heeft 4 raadszetels in de gemeenteraad van 2018-2022.
Door het samengaan van deze partijen hebben we geprobeerd wat te doen aan de versnippering in de Hoornse politiek. Vanuit deze verbindende kracht wil Renata Gravendijk, voormalig raads-en commissielid van Hoorns Belang, zich graag namens u inzetten voor een beter Hoorn.  Laat het geluid van Hoorns Belang voortleven bij ÉénHoorn en stem 14, 15 of 16 maart op Renata Gravendijk. Zij is nummer 8 op de lijst van ÉénHoorn.
Dank u wel!

logo 1Hoorn gemeenteraadsverkiezingen