Toeristenbelasting wordt doorberekend... welke toeristenbelasting?

toeristenbelasting hoornIn veel plaatsen wordt door de gemeente toeristenbelasting geheven welke door o.a. hotels weer doorberekend wordt aan hun klanten. Dat is geheel gebruikelijk en daar kijkt niemand van op. Zo gebeurt dat ook in Hoorn, maar er is wel een probleem:

de gemeente Hoorn heft geen toeristenbelasting!

Wij zijn door toevalligheid erachter gekomen dat minimaal 1 hotel toeristenbelasting doorberekent aan haar klanten. Hier zijn wij uiterst verbaasd over en vragen ons af of er nog meer hotels zijn die toeristenbelasting doorberekenen. Daarnaast worden potentiele bezoekers van onze stad op het verkeerde been gezet en kan dit onze stad schaden. Het is immers onduidelijk wat het Hoorns beleid is. Voor ons genoeg redenen hier artikel 36 vragen over te stellen aan het college: klik hier

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small