Hoorns Belang wil dat supermarkten op zondag open mogen

Supermsupermarktenarkt open op zondag? Gewoon doen, zoals Hoorns Belang wil, of nog maar weer eens een onderzoek, zoals de coalitie wil?

Typisch Hoorn, een politieke soap waar geen einde aan komt. De coalitiepartijen hebben eindelijk ontdekt dat Hoorn massaal de supermarkten op zondag open wil.

De coalitie (CDA, VVD, D66, VOCH en Fractie Tonnaer) heeft daarom op 12 maart ‘13 voorgesteld om een onderzoek te laten doen naar de gevolgen van het eventueel openstellen van de supermarkten op zondag. Dus weer geen besluit, weer vooruit schuiven. In 2010 lag er al een volledig uitgewerkt plan. Veel omringende gemeenten hebben al supermarkten op zondag open. Horinezen gaan massaal naar Opmeer e.d. voor hun boodschappen, omzet en werkgelegenheid vloeit weg, en Hoorn doet nog eens een onderzoek. Symen van der Meer van Hoorns Belang heeft een eigen voorstel ingediend: doe gewoon die supermarkten open. De ondernemers willen het en de klanten willen het. Een facebook peiling gaf aan dat circa 90% van de inwoners hier voor is. Nu gaat heel veel omzet en werkgelegenheid naar onze buurgemeenten. Maar dit voorstel van Hoorns Belang heeft het niet gehaald, de partijen die liberaal en pro-ondernemers zeggen te zijn blijven uitstellen. We moeten nog even doorzetten, over een jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

 

Kies voor het beste voor Hoorn, stem ÉénHoorn, Renata Gravendijk #8

Folder renata website HBÉénHoorn is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. Deze partij is een fusie partij van 3 partijen: HOP, VOCH en recentelijk hebben wij, Hoorns Belang, ons er ook bij aangesloten. ÉénHoorn heeft 4 raadszetels in de gemeenteraad van 2018-2022.
Door het samengaan van deze partijen hebben we geprobeerd wat te doen aan de versnippering in de Hoornse politiek. Vanuit deze verbindende kracht wil Renata Gravendijk, voormalig raads-en commissielid van Hoorns Belang, zich graag namens u inzetten voor een beter Hoorn.  Laat het geluid van Hoorns Belang voortleven bij ÉénHoorn en stem 14, 15 of 16 maart op Renata Gravendijk. Zij is nummer 8 op de lijst van ÉénHoorn.
Dank u wel!

logo 1Hoorn gemeenteraadsverkiezingen