Hoorns Belang wil dat supermarkten op zondag open mogen

Supermsupermarktenarkt open op zondag? Gewoon doen, zoals Hoorns Belang wil, of nog maar weer eens een onderzoek, zoals de coalitie wil?

Typisch Hoorn, een politieke soap waar geen einde aan komt. De coalitiepartijen hebben eindelijk ontdekt dat Hoorn massaal de supermarkten op zondag open wil.

De coalitie (CDA, VVD, D66, VOCH en Fractie Tonnaer) heeft daarom op 12 maart ‘13 voorgesteld om een onderzoek te laten doen naar de gevolgen van het eventueel openstellen van de supermarkten op zondag. Dus weer geen besluit, weer vooruit schuiven. In 2010 lag er al een volledig uitgewerkt plan. Veel omringende gemeenten hebben al supermarkten op zondag open. Horinezen gaan massaal naar Opmeer e.d. voor hun boodschappen, omzet en werkgelegenheid vloeit weg, en Hoorn doet nog eens een onderzoek. Symen van der Meer van Hoorns Belang heeft een eigen voorstel ingediend: doe gewoon die supermarkten open. De ondernemers willen het en de klanten willen het. Een facebook peiling gaf aan dat circa 90% van de inwoners hier voor is. Nu gaat heel veel omzet en werkgelegenheid naar onze buurgemeenten. Maar dit voorstel van Hoorns Belang heeft het niet gehaald, de partijen die liberaal en pro-ondernemers zeggen te zijn blijven uitstellen. We moeten nog even doorzetten, over een jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen.

 

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small