Hoorns Belang pleit voor terras op binnenplaats Oostereiland

HOORN – Het Oostereiland begint steeds meer tot bloei te komen. Hoorns Belang is erg blij met de ontwikkelingen. Nu blijkt in het NHD van vandaag, 4 maart 2013, dat het college een terras op de binnenplaats niet toestaat. Erg jammer, want dit stond wél in de plannen. Reden voor vragen aan het college.


Symen van der Meer (fractievoorzitter Hoorns Belang): ‘Een terras op het binnenplein van het Oostereiland zou een prachtige aanvulling zijn op de bestaande situatie. Het zou de sfeer en functie van de binnenplaats versterken. Oorspronkelijk was dit terras ook opgenomen in de plannen. Het staat zelfs al sinds augustus 2011 op de website van de gemeente Hoorn. Nu wordt gesteld dat het terras op het binnenplein niet mogelijk is vanwege wettelijke bepalingen.’

Behalve een gemis voor het Oostereiland is de weigering ook een domper voor de ondernemers, die worden belemmerd in hun ambities. Hoorns Belang is van mening dat zowel een terras aan de buitenzijde als op de binnenplaats van het Oostereiland aantrekkelijk zou kunnen zijn. Met de start van het toeristisch seizoen in het vooruitzicht heeft Van der Meer het college een aantal vragen gesteld. Zo wil hij weten op welke regelgeving de weigering is gebaseerd en wat dit betekent voor andere terrassen op binnenplaatsen. Ook wil Van der Meer graag weten wat de weigering betekent voor andere activiteiten die plaatsvinden op de binnenplaats van het Oostereiland.

 

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small