Hoorns Belang pleit voor terras op binnenplaats Oostereiland

HOORN – Het Oostereiland begint steeds meer tot bloei te komen. Hoorns Belang is erg blij met de ontwikkelingen. Nu blijkt in het NHD van vandaag, 4 maart 2013, dat het college een terras op de binnenplaats niet toestaat. Erg jammer, want dit stond wél in de plannen. Reden voor vragen aan het college.


Symen van der Meer (fractievoorzitter Hoorns Belang): ‘Een terras op het binnenplein van het Oostereiland zou een prachtige aanvulling zijn op de bestaande situatie. Het zou de sfeer en functie van de binnenplaats versterken. Oorspronkelijk was dit terras ook opgenomen in de plannen. Het staat zelfs al sinds augustus 2011 op de website van de gemeente Hoorn. Nu wordt gesteld dat het terras op het binnenplein niet mogelijk is vanwege wettelijke bepalingen.’

Behalve een gemis voor het Oostereiland is de weigering ook een domper voor de ondernemers, die worden belemmerd in hun ambities. Hoorns Belang is van mening dat zowel een terras aan de buitenzijde als op de binnenplaats van het Oostereiland aantrekkelijk zou kunnen zijn. Met de start van het toeristisch seizoen in het vooruitzicht heeft Van der Meer het college een aantal vragen gesteld. Zo wil hij weten op welke regelgeving de weigering is gebaseerd en wat dit betekent voor andere terrassen op binnenplaatsen. Ook wil Van der Meer graag weten wat de weigering betekent voor andere activiteiten die plaatsvinden op de binnenplaats van het Oostereiland.

 

Kies voor het beste voor Hoorn, stem ÉénHoorn, Renata Gravendijk #8

Folder renata website HBÉénHoorn is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. Deze partij is een fusie partij van 3 partijen: HOP, VOCH en recentelijk hebben wij, Hoorns Belang, ons er ook bij aangesloten. ÉénHoorn heeft 4 raadszetels in de gemeenteraad van 2018-2022.
Door het samengaan van deze partijen hebben we geprobeerd wat te doen aan de versnippering in de Hoornse politiek. Vanuit deze verbindende kracht wil Renata Gravendijk, voormalig raads-en commissielid van Hoorns Belang, zich graag namens u inzetten voor een beter Hoorn.  Laat het geluid van Hoorns Belang voortleven bij ÉénHoorn en stem 14, 15 of 16 maart op Renata Gravendijk. Zij is nummer 8 op de lijst van ÉénHoorn.
Dank u wel!

logo 1Hoorn gemeenteraadsverkiezingen