Hoorns Belang is er klaar voor!

Hoorns Belang is er klaar voor gemeenteraadsverkiezingen2018Hoorns Belang vindt dat er een eind moet komen aan de machtspositie van landelijke partijen in de Hoornse politiek. De afgelopen vier jaar heeft de gemeenteraad gekozen voor een college van Burgemeester en Wethouders dat uitsluitend bestaat uit politici van landelijke partijen. Daar moet een einde aan komen. Het is ons eigen, Hoornse stadsbestuur, dat zou moeten bestaan uit vakbekwame, betrokken Hoornse bestuurders.

Hoornse bestuurders voor Hoorn

De Hoornse gemeenteraad heeft vier jaar geleden gekozen voor vijf wethouders die allemaal lid zijn van een landelijke partij. Zij vormen samen het dagelijks bestuur van onze gemeente. Drie van die vijf wethouders wonen niet eens in onze gemeente. Zij voeren beleid uit dat ze zelf niet ondergaan.

Hoorns Belang vindt dat Hoorn het heft in eigen hand moet nemen. Er is genoeg talent aanwezig in Hoorn. Daarom wil Hoorns Belang dat de gemeenteraad na de verkiezingen alleen nog wethouders uit Hoorn benoemt. Zo zijn we er zeker van dat we bestuurd worden door mensen die echt betrokken zijn bij Hoorn en die zelf de gevolgen van hun eigen beleid ondergaan.

De beste garantie voor een bestuur dat oprecht betrokken is bij de eigen inwoners is de deelname van lokale, deskundige bestuurders van Hoornse politieke partijen. Hoorns Belang is er helemaal klaar voor om die verantwoordelijkheid te nemen.

Alex van der KleijHoorns Belang heeft de afgelopen jaren gebouwd aan een team van bevlogen, deskundige mensen uit Hoorn, Zwaag en Blokker. Dit team is een prachtige afspiegeling van de bevolking van Hoorn, Zwaag en Blokker, aldus lijsttrekker Alex van der Kleij: “We hebben een enthousiast team van evenveel mannen als vrouwen, de jongste, Debby Koemeester is 22, de oudste, Jet Kok is 88, maar het belangrijkste is dat het mensen zijn met een hart voor Hoorn’.

Wij hopen daarom op uw stem aanstaande woensdag 21 maart, Hoorns Belang lijst 9.

Onze kandidaten lijst: klik hier

 

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small