Gaat Hoorn zijn concurrentie positie koopzondag verliezen?

Koopzondag openHoorn heeft een ’beperkte’ openstelling op zondag. Hierdoor zal Hoorn zijn concurrentie positie verliezen. Verruiming van de koopzondagen is noodzakelijk om Hoorn zijn rol als centrumgemeente en toeristentrekker waar te kunnen blijven maken.

Raadslid Sijmen van der Meer van Hoorns Belang stelt dit in een toelichting op vragen aan burgemeester en wethouders.

Hij wijst op de ontwikkelingen in omringende gemeenten zoals Medemblik waar alle winkels gewoon open mogen. In Drechterland wordt dat mogelijk ook het geval.

Van der Meer stelt in zijn brief aan het college dat ’een aanpassing van de winkelverordening rechtvaardig’ is. Hoorn dreigt anders een ’ongewenste uitzonderingspositie’ in te nemen. ’Dit pakt zeer nadelig uit voor onze concurrentiepositie’, schrijft hij.

Kies voor Hoorn, stem Hoorns Belang

Hoorns Belang is de onafhankelijke lokale politieke partij voor heel Hoorn, Zwaag en Blokker. In de raadsperiode 2014-2018 heeft Hoorns Belang 2 raadszetels in de gemeenteraad.
Zonder vastgeroeste partijdogma’s en zonder vooringenomen standpunten kijken wij steeds weer naar wat het beste is voor de stad en haar bewoners. Hoorns Belang bestaat uit betrokken en enthousiaste mensen, die met beide benen in het Hoornse sociale leven staan en weten waar het in onze gemeente om draait.

Onze uitgangspunten:

Wij baseren ons  op een aantal duidelijke en tijdloze uitgangspunten. Bij alles wat wij vinden, bij elk onderwerp, zijn deze uitgangspunten leidend. Klik hier voor onze uitgangspunten.

logo hoornsbelang small