Toerisme

Toerisme is een belangrijke economische factor. Het mag echter niet de leefbaarheid van de stad aantasten.

Toeristenbelasting, indien geheven, moet worden gebruikt om toerisme verder te stimuleren en de negatieve effecten van toerisme tegen te gaan of te compenseren.

De afgelopen jaren is het iedere keer weer erg moeilijk gebleken om toeristenbelasting te heffen, vooral veroorzaakt door de afwezigheid van controle. Aangezien de heffingskosten amper opwegen tegen de opbrengsten, vindt Hoorns Belang dat de toeristenbelasting afgeschaft kan worden. Toeristenbelasting heeft naast de betrekkelijk lage opbrengst een hoge irritatiefactor en komt op de toeristen ongastvrij over.

Hoorn heeft een lange kustlijn die ideaal is voor recreatie. Hoorns Belang vindt dat er meer recreatiemogelijkheden moeten komen.

In november 2009 heeft de Gemeenteraad het plan aangenomen voor een stadsstrand langs de oevers bij de Grote Waal. Ook Hoorns Belang is hier een groot voorstander van, maar de huidige plannen gaan ons niet ver genoeg.

Wat Hoorns Belang betreft wordt ook de oever van de Westerdijk eindelijk aangepakt, en wel op een dusdanige wijze dat hier een brede wandelboulevard komt, die doorloopt tot bij het Oostereiland. Langs deze boulevard moeten horecagelegenheden komen waar de wandelaars rustig op het terras een broodje kunnen eten en iets kunnen drinken. Wij zien het al voor ons: langs het IJsselmeer lopen terwijl je je in Saint Tropez of Nice waant. U ook?!!!

De geplande afsluiting van de Rode Steen vinden wij ook een goede ontwikkeling. Niet meer op een terrasje zitten terwijl de scootertjes om het hardst langs scheuren, en de blitse binkenvoor de 10e keer langsrijden om te laten zien wat voor mooie auto ze hebben!

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small