Poort van Hoorn

Klinkt mooi, maar wat is dat?! Dat zijn grote plannen om de omgeving van het stationsgebied op te knappen. Daar hoort ook de Vale Hen bij (die er nu gewoon niet uitziet), het stationsgebied zelf, het Pelmolenpad en natuurlijk de ondertunneling. De ondertunneling zou ervoor zorgen dat de auto’s niet meer over de spoorwegovergang op het Keern hoeven te gaan, maar via een tunnel onder het Dampten door.

Dat scheelt, behalve heel veel ergernis, enorm in de files stad in en stad uit. Dit komt de binnenstad ten goede en het is natuurlijk ook fijn dat er hierdoor veel minder uitstoot is van autogassen.

De ondertunneling is al heel lang een wens van de politiek, en elke keer opnieuw blijkt het niet te lukken om dit voor elkaar te krijgen.

De Vale Ven zou in het plan behoorlijk opgeknapt worden met winkeltjes, waarboven een parkeergarage en appartementen. Ook het stationsgebied zou een stevige face-lift krijgen, zeker met de verplaatsing van de bussen naar de noordzijde van het station.

Ook nu weer zijn de plannen voor de Poort van Hoorn in de koelkast gezet omdat er geen geld voor is. Wel zou men achter de schermen met de plannen bezig blijven. En dat komt op ons weer vreemd over. Als er geen geld is om plannen uit te voeren, is het ook weinig zinvol om geld te steken in het máken van die plannen. Als er bijvoorbeeld over 10 jaar wél geld voor is, zijn de situaties waarschijnlijk zo veranderd dat deze plannen onmiddellijk in de prullenbak terecht komen.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small