Oostereiland

Hoorns Belang heeft zich altijd positief opgesteld over de ontwikkelingen op het Oostereiland. Eindelijk zou deze plek ook voor de inwoners van Hoorn beschikbaar komen. En wat een geweldige inrichting, met o.a. het Museum van de XXe Eeuw en het Filmhuis, op deze unieke locatie. De gemeente heeft dit project in eigen beheer genomen, want een projectontwikkelaar zou het Oostereiland misschien wel (om uit de kosten te komen) vol willen zetten met dure appartementen, en dat was de bedoeling niet.

Op het moment van het samenstellen van dit verkiezingsprogramma is echter pas kort bekend dat er nu al een verlies van anderhalf miljoen euro is. Dit is mede het gevolg van beschadiging van de kade naar de voormalige gevangenis toe door zware vrachtwagens. Verder vervoer moet nu over het water gaan, en is natuurlijk een stuk duurder. Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar hopen niet dat dit een slecht voorteken is voor de verdere ontwikkeling van het Oostereiland.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small