Kermis

De kermis in Hoorn wordt steeds groter, maar daarmee wordt de ook de overlast steeds groter. Hoorns Belang pleit er al geruime tijd voor om tijdens de kermis vooral zeer goed rekening te houden met de verkeersdoorstroming in de binnenstad , b.v. door het afsluiten van het Achterom en Breed voor alle verkeer behoudens de toeleveringsbedrijven.

Daarnaast is het ons ook vorig jaar weer opgevallen dat sommige kermisattracties op een verkeerde plaats stonden waardoor er bij een calamiteit vrijwel geen ruimte is voor de hulpdiensten.

Ook is Hoorns Belang al geruime tijd van mening dat een groot deel van de parkeerplaats aan het Pelmolenpad vrijgemaakt kan worden door de wagens van de exploitanten te stallen op het parkeerterrein aan de Nieuwe Wal, waardoor bezoekers van de kermis niet al aan de buitenrand de auto hoeven neer te zetten. Onze vragen hierover hebben tot nu toe helaas nog niet het gewenste resultaat gehad, en is deze eenvoudige maatregel om de kermis nog beter bereikbaar te maken helaas tot nu toe door het college tegengehouden.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small