Horeca

• Openingstijden

Horeca vervult een belangrijke functie. Enige jaren geleden werd om overlast te voorkomen besloten dat er een uiterste toegangstijd werd ingesteld, en dat degenen die binnen waren mochten blijven tot de horeca-gelegenheid sloot. Hier konden wij ons volledig in vinden. Maar...

in 2008 werd door een krappe meerderheid (vooral te danken aan het dwingend ingrijpen van een aantal collegeleden en fractievoorzitters, waardoor de tegenstemmers toch voor gingen stemmen) het besluit genomen dat de horeca sinds 1 januari 2010 de deuren om 24.00 uur moet sluiten.

Hoorns Belang heeft zich hier fel tegen verzet, en zal al het mogelijke doen om te bereiken dat deze maatregel wordt teruggedraaid.

Wij zijn van mening dat - het door de horeca zelf voorgestelde – uiterste toegangsuur van 01.00 uur veel meer voldoet. Hier willen wij wel de – nog steeds gebruikelijke –glijdende/vrije sluitingstijd aan koppelen. Hierdoor werd voorkomen dat de horecabezoekers gelijktijdig de binnenstad verlieten met alle overlast van dien. Ook is dit systeem veel eerlijker tegenover exploitanten, die valse concurrentie dreigen te ondervinden na de komst van de discotheek. Het mag in onze ogen niet zo zijn dat daar andere openingstijden gelden. Het vinden van een taxi kan makkelijker worden door een beter standplaatsbeleid. Voor het neerzetten van fietsen dienen in de uitgaansgebieden meerdere veilige voorzieningen te worden getroffen.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small