Brandweer

Met ongeloof en verbazing heeft Hoorns Belang de plannen ontvangen van het voorstel van het college om enkele kleinere brandweerposten (b.v. Grote Waal, Risdam) te sluiten en hiervoor in de plaats een groot gebouw op het bedrijventerrein de Oude Veiling in te richten. Hiervandaan moet ook worden ingesprongen als de brandweer vanaf de kazerne Nieuwe Wal niet of moeilijk bij een brand aan de andere kant van de stad kan komen.

Dit kan dus betekenen dat er vanaf de Oude Veiling uitgerukt moet worden naar de schouwburg, het ziekenhuis, en in de Grote Waal de diverse scholen met enorm veel leerlingen, het winkelcentrum De Grote Beer of zelfs woningen helemaal achterin de Grote Waal. Ons inziens is dit geen haalbare kaart. De brandweerauto’s zullen niet altijd tijdig aanwezig kunnen zijn wegens de afstand en de drukte op de route hier naartoe. Ook hebben we te maken met spoorwegovergangen die geen rekening met calamiteiten houden, en geregeld voor behoorlijk oponthoud zorgen. Dit alles zal voor levensbedreigende situaties gaan zorgen. Samen met de VOCH heeft Hoorns Belang hierover vragen gesteld aan het college, maar de ontvangen antwoorden hebben ons bepaald niet gerust kunnen stellen. Het is ronduit onbegrijpelijk dat de andere partijen in de gemeenteraad deze problemen niet onderkennen en vóór deze plannen hebben gestemd. Hoorns Belang zal de ontwikkelingen zeer nauwkeurig volgen, en daar waar mogelijk ingrijpen.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small