Bioscoop

Hoorn heeft als kerngemeente nog steeds geen bioscoop en discotheek. Alweer zes jaar geleden heeft Hoorns Belang het voorstel gedaan om een bioscoop te vestigen in de oude schouwburg. Het college vindt woningbouw belangrijker en deed zelfs de belofte dat nieuwbouw van de bioscoop net zo snel gerealiseerd zou zijn als verbouw van de schouwburg. Nu, zes jaar later, ligt het terrein waar de voormalige schouwburg op stond braak en levert het niets op. Zes jaar gemiste inkomsten voor de gemeente.

Ook de afgelopen jaren hebben wij helaas moeten constateren dat het schijnbaar nog niet zo eenvoudig is om het uitgaansgebied aan de Blauwe Berg te realiseren. Veel procedures, het aangenomen horecabesluit en de huidige crisis hebben er toe geleid dat er nog niet is begonnen met de ontwikkeling hiervan. Het schijnt verbazingwekkend genoeg het college niet erg te lukken een ondernemer voor de bioscoop te vinden, en dat terwijl de hele bevolking (van zowel Hoorn als omstreken) een gat in de lucht zal springen als het eindelijk zover is! Wij zullen ons best doen te bereiken dat dit onderdeel over vier jaar – bij de volgende verkiezingen – niet meer ter sprake hoeft te komen! Zie ook: Horeca/Hotel.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small