Hoornse binnenstad

Het karakter van de binnenstad moet, mede vanwege de aantrekkingskracht voor zowel bewoners als toeristen, aangenaam blijven. In overleg met o.a. de winkeliersverenigingen moeten manieren worden gevonden om de binnenstad levendiger en aantrekkelijker te maken.

De in 2009 opgelegde reclamebelasting is – ondanks dat de uitvoering nog niet ideaal is – een goede eerste stap in deze richting.

Het vrachtverkeer in de binnenstad is Hoorns Belang al heel lang een doorn in het oog. Het jaren geleden door Hoorns Belang gedane voorstel een overslagpunt te realiseren zou nu meer dan ooit een oplossing bieden. Hierdoor kunnen middenstanders beter bevoorraad worden en hoeven grote vrachtwagens niet langer de binnenstad in.

De bereikbaarheid van de binnenstad is een ander, al jaren voortslepend probleem. Door de ondertunneling van het Dampten en de realisatie van een (ondergrondse) parkeergarage zoude bereikbaarheid fors verbeterd kunnen worden (zie ook: Poort van Hoorn). De politiek heeft een kans laten liggen door de opbrengst van de verkoop van de NUON-aandelen hier niet voor te willen gebruiken.

Hoorns Belang is voorstander van de plannen om een supermarkt te realiseren aan de Westerdijk (locatie oude schouwburg), met daarboven appartementen. U raadt het al, koudwatervrees van het college en veel andere partijen hielden dit tegen.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small