Bestuurlijke en sociale vernieuwing

Door de grote partijen werd dit al jaren beloofd, en zowaar is er in de afgelopen periode met steun van Hoorns Belang hiermee een begin gemaakt. Hoorns Belang wil bestuur en ambtelijk apparaat er van doordringen dat besturen niet alleen moet namens maar ook mét de burgers. Inspraak is níet lastig. Integendeel!

Goede inspraak voorkomt juist juridische rompslomp en zorgt ervoor dat bestuur en bewoners niet tegenover, maar naast elkaar komen te staan. De huidige vorm van een referendum voldoet niet. Een referendum kan alleen maar aangevraagd worden vóór er een besluit genomen is. Hoorns Belang is van mening dat ook een correctief referendum tot de mogelijkheden moet gaan behoren.

Nawoord

Dit verkiezingsprogramma van 2010 is een greep uit de vele onderwerpen die ons bezighouden. Uiteraard kunnen wij niet álles neerzetten, want een boekwerk van 50 pagina’s zal het er niet duidelijker op maken! Heeft u nog een vraag, heeft u zelf een suggestie of wilt u iets meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:
- Telefonisch: 06 291 87 020
- Email: info@hoornsbelang.nl
- Post: John. Raedeckerhof 210, 1628 ZE Hoorn.

logo hoornsbelang small