lachgas ballonnen hoorns belangIeder jaar hebben we de Hoornse Stadsfeesten. Een heel weekend muziek, vrolijkheid, gezelligheid en lekker eten en drinken.

Maar een nieuw fenomeen doet zich ook voor: ballonnen! Nee, geen ballonnen om de boel op te luisteren, maar ballonnen gevuld met lachgas!

Tijdens de huidige Stadsfeesten, op de zaterdagavond, deden voornamelijk jongeren tussen de 15 en 18 jaar zich tegoed aan ballonnen gevuld met lachgas. De sporen hiervan waren te zien de zondag morgen. De hele binnenstad lag bezaaid met gebruikte ballonnen. Er is dus veelvuldig gebruikt! Dit ondanks de recent afgekondigde evenementen beleid waarin het verkoop van lachgas verboden is.

Wij maken ons grote zorgen. Naar aanleiding hiervan en alle gevaren die dit voor onze jeugd met zich meebrengt, hebben wij gemeend een openbaar spoed brief naar onze burgemeester te sturen met cc aan onze gemeenteraad:

Lees meer

Hoorns Belang Stembureau niet rolstoelvriendelijkTijdens de afgelopen verkiezingen bleek dat sommige stembureaus niet goed toegankelijk waren voor minder valide mensen. Zo bleek dat bij de deurdrempel  van de Adoshal in de Kersenboogerd geen rolstoel oprij plaat geplaatst te zijn. Ook was 1 van de dubbele deuren dicht, waardoor de toegang te smal werd voor een rolstoel.

Lees meer

Hoorns Belang Halve Maen blijven na 2019Op de raadsvergadering van 29 januari jl, lag er een raadsvoorstel voor: mag de de Halve Maen blijven in 2019 of niet? Met grote meerderheid is dit raadsvoorstel aangenomen. In 2019 mag dit schip blijven ook omdat dit jaar uitgeroepen is tot VOC jaar, waar de Halve Maen als VOC schip natuurlijk een belangrijke bijdrage in kan leveren. Maar in 2020 moet de Halve Maen retour afzender, terug naar Amerika.

Hoorns Belang is het hier niet mee eens en komt met een nieuw promotie plan waar de Halve Maen een belangrijk promotie hulpmiddel kan zijn.

Lees meer

Hoorns Belang witte vloot dumpt afvalwaterVanmorgen hebben wij met eigen ogen geconstateerd, dat de Witte Vloot afvalwater dumpt in de haven van Hoorn. Het seizoen is nog maar net begonnen en het is weer raak. Vorig jaar hebben bewoners dat ook al diverse malen geconstateerd. De Witte Vloot wordt door de gemeente van Hoorn met open armen ontvangen, maar gedraagt zich helaas niet zoals een gast die op bezoek is zou moeten gedragen. Hierdoor dreigt het beetje draagvlak wat er onder de havenbewoners is opgebouwd, als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Lees meer

Hoorns Belang goede zorg onderwijs veiligheidIn Den Haag zijn nogal wat bezuinigingen doorgevoerd. Denk hierbij aan de zorg, onderwijs en onze veiligheid (politie). Landelijk gingen deze zaken al niet goed met meer budget. Van de gemeentes wordt door den Haag verlangt dat zij het beter doen met minder budget als gevolg van bezuinigingen. Dat is eigenlijk een onmogelijke opgave hoe graag de gemeenten ook hun best doen.

Naar aanleiding van een noodkreet van de Nederlandse Politievakbond en n.a.v. de motivatie van de burgemeester van Purmerend, de heer Don Bijl, om zijn lidmaatschap van de VVD op te zeggen, vonden wij dat we iets moesten doen. Het kan zo niet langer.

Omdat wij denken dat burgemeesters invloed hebben in Den Haag, hebben wij een oproep gedaan aan onze burgemeester Jan Nieuwenburg.
Download hier onze brief als pdf: klik hier of lees hieronder verder waarvan de inhoud vanzelfsprekend is:

Lees meer